Home

Het begin van Nederland

In het najaar van 1944 werd het zuiden van Nederland door het Britse, Amerikaanse, Canadese en Poolse leger bevrijd van de nazi-bezetting. Op 5 mei 1945 gaf het Duitse leger zich over en was heel het Europese deel van het Koninkrijk der Nederlanden bevrijd, op papier dan. Door de Georgische Opstand te Texel is er nog hevig gevochten op het eiland. Texel is uiteindelijk als laatste deel van Europa bevrijd van de Duitse bezetting, op 20 mei 1945. Nederlands-Indië werd op dat moment. Dat Nederland zich in augustus 1914 neutraal verklaarde was begrijpelijk. Net zoals België was het een klein land dat grootmachten als Duitsland, Engeland en Frankrijk als 'buurlanden' had. De Nederlandse krijgsmacht was te zwak om een van die mogendheden in een conflict te kunnen weerstaan Onlangs verscheen het boek Het Koninklijk Huis der Nederlanden, de geschiedenis van het Nederlandse vorstenhuis bij uitgeverij Omniboek. Een herziende en geactualiseerde uitgave van Arnout van Cruyningens' eerdere overzichtswerk 'Het Nederlandse koningshuis (1998, 2002)'.De historicus beschouwt de levens van de vier koningen en drie koninginnen die de afgelopen twee eeuwen op de. Het is het eerste Nederlandse liefdesliedje dat we kennen, en bovendien een van de oudste opgeschreven zinnetjes in onze taal, bijna duizend jaar oud. De Nederlandse taal is zelfs nóg ouder, maar in die tijd was het alleen een spreektaal. De schrijftaal was Latijn, de taal van de kerk en de geleerden. Geschreven Nederlandse woorden duiken maar heel soms op. Pas vanaf 1170 wordt Nederlands ook.

Nederland Zingt is een tv-programma van de Evangelische Omroep (EO), dat twee keer per week te zien is op NPO 2. Door koorzang, samenzang en muziek van christelijke artiesten hopen we mensen te. De sociaaldemocraat Pieter Geijl bracht begin twintigste eeuw een vernieuwende visie op de Opstand, door te stellen dat deze inging tegen de logische loop der geschiedenis, waarin uiteindelijk elk volk zijn eigen staat zou moeten kunnen vestigen, terwijl dit voor een deel van wat Geijl zag als de Nederlandse stam, namelijk het zuidelijke oftewel de Vlamingen, niet opging. Geijl meende dat de Republiek door had moeten vechten om ook de Nederlandstalige gewesten van het latere. Het idyllische heuvellandschap van Zuid-Limburg is tegenwoordig een oase van rust, maar in september 1944 was de streek precies het tegenovergestelde. Na de landing in Normandië konden de geallieerden in korte tijd Noord-Frankrijk en België bevrijden. In Nederland, en dan met name de zuidelijke provincies, ontstond een euforische stemming door de - volgens velen - op handen zijnde. Canonvannederland.nl is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis, en in het bijzonder voor leerlingen en docenten in bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. De Canon van Nederland is vernieuwd! Lees hier wat er is veranderd en waarom. Lijst Slinger. Canon van Nederland. ± 5500 voor Chr. Trijntje-5500. ± 3000 voor Chr. Hunebedden. 47.

Wij van FreeGB.nl zijn gek op cabaret en theater. Comedy is en blijft leuk zowel de oude shows van vroeger als de hedendaagse optredes. Hoe boek je eigenlijk een show, dit gaat middels impresariaten zoals Frans Rühl ook wel bekend als de trouwe Vriend van Wim Kan.Toneel en muziek zijn de mooie afleidingen in het leven, wil je daar meer over lezen, neem dan gerust een kijkje op Thunderplugs.nl Man, 55 jaar. Samenwonend. Het begon met stekende pijn achter het rechter schouderblad. Na overleg huisarts naar manueel therapeut geweest. 3 behandelingen later geen verbetering,therapeut dacht zenuw bekneld. 2a3 uur slaap en alleen zittend want liggende ging niet. Nog geen pijnstillers behalve paracetamol. Huisarts stuurde voor thorax foto Toen roep Duncan ineens enthousiast: 'o, dit is zeker filosoferen. Ik dacht dat ik wel wist wat denken is, maar nu weet ik niet meer wat ik denk en zijn we er echt over aan het nadenken.' Het begin van een gesprek kun je dus simpel houden. Precies daarom is een uitgebreide introductie aan het begin van een gesprek niet nodig. Filosoferen is iets wat je vooral moet ervaren. Met andere woorden: je moet het gewoon gaan doen. Stap over de schroom van de eerste keer. Trek je niets aan van.

1848: Het begin van een modern Nederland. Door: Simone Olsthoorn. 1848 was wereldwijd een veelbewogen jaar. Europa stond in het teken van diverse revoluties, onder andere in Parijs, Rome, Pruisen, Wenen en Hongarije. De Nederlandse koning Willem II nam met grote zorg kennis van de ontwikkelingen op het wereldtoneel Bekijk hier de betekenis van begin. Meervoud: begin. Deutsch: loslegen | Bekijk of het der of die loslegen is. Français: commencer | Bekijk of het Le o La commencer is. Jou of jouw: jouw begin. Buigings-e: Mooi of mooie begin. Groot of grote begin. Half of halve begin van in het begin 147. in het begin van de jaren 122. Deze portretkoppen en bustes ontstonden in het begin van de jaren dertig. These portrait heads and busts where made in the beginning of the years 1930. Vooral in het begin van het schooljaar en tijdens seizoenswisselingen heeft onze weerstand ondersteuning nodig Greensill Netherlands werd in februari 2020 opgericht, met het doel om financiële diensten te verlenen aan de belangrijkste tak van het concern, in Groot-Brittannië

Het begin van de 20e eeuw was de tijd van de pioniers op het gebied van de luchtvaart. In 1903 vond de eerste vlucht plaats van de gebroeders Wright, in 1909 vloog Louis Blériot voor het eerst over het Kanaal en in datzelfde jaar maakte de Fransman Charles de Lambert de eerste vlucht boven Nederland. Het was daarna natuurlijk een kwestie van tijd voordat de eerste vlucht boven Nederlands-Indië zou plaatsvinden, en die eer viel te beurt aan Gijs Küller Het is de begintijd van punk in Nederland en vooral buiten de grote steden is punk nog een onbekend fenomeen. In Gouda weinig veiligheidsspelden, leren jasjes of kort stekeltjes haar, maar veel lang haar en spijkerstof. De bezoekers gaan wel helemaal loos en breken de zaal nog net niet af. Wel richten ze schade aan in de toiletten. Deze wordt door de zaaleigenaar, keurig gekleed in wit. Het begin van de lente, geschreven door Penelope Fitzgerald, speelt zich af in het koude Moskou van 1913. Frank, een Engelse drukker woont en werkt in Moskou, hij heeft drie kinderen. Op een dag beslist zijn vrouw, Nellie, om te vertrekken. Zomaar, zonder enige uitleg is ze weg. En Frank blijft achter met zijn drukkerij en zijn kinderen in het drukke Moskou waar de lente in aantocht is. In 1988 stond dit boek op de shortlist voor de Bookerprize en ik begrijp meteen waarom. Voor het eerst.

Nederland raadt sterk aan om geen reizen naar het buitenland te maken of te boeken, ten minste tot half mei, tenzij strikt noodzakelijk. Buitenterrassen van horecagelegenheden (inclusief coffeeshops) mogen vanaf 28 april 2021 tussen 12.00 uur en 18.00 uur open onder voorwaarden. Afhalen en bezorgen blijft mogelijk Begin van de TV. Aflevering: 29 minuten. Philips had eind jaren veertig, begin jaren vijftig de grootste moeite om Nederland aan de televisie te krijgen. De regering voelde er niks voor - zo'n duur modern medium. Maar er waren nog meer belangrijke tegenstanders: dat waren de omroepen. Het kan verkeren Vertalingen van 'aan het begin van het jaar' in het gratis Nederlands-Engels woordenboek en vele andere Engelse vertalingen Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de wee

Koninkrijk der Nederlanden - Wikipedi

Eerste Wereldoorlog in Nederland - Wikipedi

 1. Aantal woningen in Nederland aan het begin van 2020 Nederland telde begin 2020 ruim 17 miljoen bewoners van een huis, woonachtig in bijna 7,9 miljoen woningen. Het rijtjeshuis is daarbij verreweg het meest populair. Opvallend is dat veel huizen bewoond worden door eenpersoonshuishoudens, dit aantal huishoudens zal in elk geval tot 2050 verder toenemen, zo luidt de verwachting. Per jaar komt er.
 2. Vincent reisde al op jonge leeftijd door Nederland en Europa. Hij besloot pas op 27-jarige leeftijd om kunstenaar te worden. Hij leerde zichzelf tekenen door voorbeelden te kopiëren. In het begin tekende Vincent alleen met zwart krijt. Eind 1881 ging hij bij zijn neef Mauve in zijn atelier werken. Deze was van de Haagse School in Den Haag. Zijn neef, Mauve, vindt Vincents werken nog onhandig.
 3. / Het begin van Teletekst in Nederland, 1 April 1980. Gekleurd door mij. Culture. 69 comments. share. save. hide. report. 98% Upvoted. This thread is archived. New comments cannot be posted and votes cannot be cast. Sort by. best. level 1. 103 points · 1 year ago. Totaal verslaafd aan. Compulsief het nieuws lezen uit pure verveling. 101, 401, 801, 420 en weer terug. level 2. 44 points · 1.
 4. Nederland: de prijsstijging aan het begin van de maand is volledig verwerkt. Industrieaardappelen: er vindt weinig handel plaats. Verschillende kopers blijven actief om hun bevoorrading via contracten te voltooien. Het aanbod is schaars (ook de lage prijzen zorgen ervoor dat het aanbod beperkt is), en bestaat voornamelijk uit de (laatste paar.

Het begin van het Koninkrijk der Nederlanden Historie

De gevolgen van de ondergang van Greensill hebben ook Nederland bereikt. De gevallen financieringsgigant richtte begin vorig jaar een Nederlands bedrijfje op, dat door het debacle nooit tot volle. Het duizenden jaren oude patroon van de kuilen werd ontdekt op luchtfoto's van het gebied in Aberdeenshire. De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Internet Archaeology.. De archeologen vermoeden dat in de ruim 10.000 jaar oude kuilen houten palen zijn geplaatst, waarmee aan de hand van het schijnsel van de maan gedurende het jaar de synodische maanden konden worden gevolgd Het begin van de lente, geschreven door Penelope Fitzgerald, speelt zich af in het koude Moskou van 1913. Frank, een Engelse drukker woont en werkt in Moskou, hij heeft drie kinderen. Op een dag beslist zijn vrouw, Nellie, om te vertrekken. Zomaar, zonder enige uitleg is ze weg Welk lidwoord (de of het): de begin of het begin, wij helpen je graag. Betekenis van begin: Het eerste. Van deurklinken tot winkelkarretjes, sinds het begin van de coronacrisis adviseren gezondheidsautoriteiten om oppervlakken die door veel mensen worden aangeraakt regelmatig te reinigen

Neem kennis van de definitie van 'begin van het jaar'. Controleer de uitspraak, synoniemen en grammatica. Bekijk de voorbeelden van gebruik 'begin van het jaar' in het grote Nederlands corpus Het einde van het begin kopen, verkopen of verzamelen? Beheer in de strips catalogus op LastDodo je Hoshin Engi verzameling Boekverslag van het boek Feest van het begin (Joke van Leeuwen) voor het vak nederlands en de methode Laagland. Dit verslag is op 16 januari 2017 gepubliceerd op Scholieren.com en gemaakt door een scholie

Het einde.. Openbaar blog. maandag 10 mei 2021 - 319 x gelezen. De inkt van mijn laatste blog is nog niet droog, en ik heb toch alweer een rede om een volgend blog te plaatsen.. Ik schreef toen over die strijd die wij niet kunnen winnen.., en inderdaad.,maandagmorgen om 05.28 sloot ze voor de laatste keer haar ogen Naar het begin van het heelal en weer terug. 15 maart 2021. Laura Bergshoef. Foto: SpaceX. Mindy Howard wilde eigenlijk astronaut worden, maar dat ging niet door. Dat wil zeggen: niet meteen. Nu is ze astronautentrainer en wil ze straks de eerste Nederlandse vrouw in de ruimte zijn. 'Het mooiste moment van de ruimtereis lijkt mij de bocht. De zanger vertelt in gesprek met NU.nl dat hij ook niet meer zo competitief is als hij in het begin van zijn carrière was. Douwe Bob heeft zich nog nooit zo senang over zichzelf en zijn muziek. Lichamelijke, emotionele en relationele patronen starten al vanaf de conceptie. In de eerste zes jaar van ons leven leggen we het fundament voor ons volwasse..

Het is begin 2021 als de geluiden zeer luid worden dat het einde van Joyne nu echt in zicht komt. Wederom ontkent Joyne. Maar bij het Franse satellietbedrijf Eutelsat lijkt men de rij openstaande rekeningen nu echt te lang te vinden. Ondanks dat een aandeelhouder van Joyne zegt dat het aanvragen van het faillissement onverwacht kwam, gaat de rechter van de rechtbank Noord-Nederland akkoord met. Marko opgelucht: 'We hebben eindelijk een snelle auto aan het begin van het jaar'. 11/04/2021 08:32 2 reacties in Formule 1. Maurits Kappetijn. Helmut Marko is blij dat Red Bull Racing een competitieve auto heeft vanaf het begin van het seizoen. De invloedrijke adviseur van het team kijkt terug op een succesvolle winter, waarbij hij wijst op.

Hebban olla vogala - Canon van Nederlan

49 vrouwen van 41: op deze manier voelt het begin van onze jaartelling ineens best dichtbij Ionica Smeets 16 april 2021, 10:16. Het sneeuwde in april en ik dacht weer eens iets te veel na over de dood. Twee boeken die ik las, rekenden allebei aan hoeveel mensen ons voorgingen - maar op twee totaal verschillende manieren Bij kleine, handelsgedreven landen als Nederland die de open Europese economie verdedigen, levert dat al vanaf het begin van zijn aantreden argwaan op. Den Haag erkent weliswaar dat bij de. En dan opeens is het mei en zit je al een tijdje in je rollercoaster. Begin januari begon deze te rijden. Ik kreeg een telefoontje van mijn huisarts over het uitstrijkje. De ochtend net afgesloten met online lesgeven en wilde gaan lunchen. Besefte ook dat dit de eerste dag was dat ik niet meer bij het Digibord kon staan om mijn lessen op te. Sinds het begin van de pandemie is het aantal bezoekers van Taizé met ongeveer 90% gedaald ten opzichte van de normale aantallen bezoekers. Dit heeft natuurlijk zeer grote (...) 20 augustus 2020 Online familie ontmoeting | Reflectiegroepen Onlineda Online ontmoeting. Deze ontmoeting is voor families die het Onlineda programma hebben gevolgd en graag hun ervaringen willen delen met andere. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten

Er gloort hoop aan de horizon: we gaan een nieuwe fase van de coronapandemie in - het begin van het einde. Nu is de vraag hoe de vaccins precies werken en in welke volgorde we kunnen worden gevaccineerd. De beste optie lijkt eerst de kwetsbaren beschermen, dan degenen die covid-19 het meest kunnen verspreiden Het Repertorium van Nederlandse gemeenten 1812-2006 is tot stand gekomen in het kader van het project 'Historisch Geografisch Informatiesysteem van Nederland' (HGIN), dat is in de jaren 2004-2006 is uitgevoerd in opdracht van het Nederlands Instituut voor Wetenschappelijke Informatiediensten (NIWI). Het NIWI, onderdeel van de Koninklijke Academie van Wetenschappen (KNAW) is medio 2005.

Nederland Zingt: Lied van het begin - YouTub

Baantjer - Het Begin is het begin van een nieuwe serie geïnspireerd op de boeken van Baantjer met in de hoofdrol Jurriaan 'Jurre' de Cock. Voor dit nieuwe begin heeft men ervoor gekozen terug te gaan in de tijd, naar het begin van de carrière van De Cock. Dit heeft men gesteld op ten tijde van de kroning van koningin Beatrix in 1980. Daardoor wordt een fraai sfeerbeeld gegeven van dit. Nederlandse Liederenbank De Nederlandse Liederenbank ontsluit meer dan 170.000 liederen, van de middeleeuwen tot de moderne tijd, van liefdesliederen tot Sinterklaasliedjes en psalmen. Bronnen van de liederen zijn liedboeken, liedbladen, liedschriften en veldwerkopnamen. Van elk lied is de bron aangegeven waar de tekst en eventueel de melodie is te vinden.Vaak is ook de gehele tekst van het.

In Europa is de Qashqai met afstand het meest verkochte model van Nissan. Nu de derde generatie voor de deur staat, is het een mooi moment om terug te blikken op het begin in 2007 Voor het eerst sinds begin crisis weer stijging investeringen. Ondernemingen in Nederland hebben in maart 9,5 procent meer geïnvesteerd in groot materieel. Het was daarmee de eerste maand sinds het begin van de coronacrisis waarin de investeringen op jaarbasis weer toenamen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Tachtigjarige Oorlog - Wikipedi

Josje Huisman: ‘Ik wil terug naar Nederland’ | RTL NieuwsAndré van Duin - Wikipedia

Fietsroute Oorlogsverleden: het begin van de bevrijding

In het eerste seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden maakt soapkijkend Nederland kennis met Bartho Braat als de nukkige brombeer Jef Alberts. Bartho mocht vrijdag alweer 68 kaarsjes uitblazen en dat vormt een mooie gelegenheid voor RTL Boulevard om eens te kijken hoe de GTST-sterren van weleer er anno 2018 uitzien 'Ze dacht: dit is het begin van het einde van iets. Er gaat iets vreselijks met me gebeuren.' Het volgende moment is ze terug bij een aftastend cafébezoekje met Adam, zo kort geleden nog maar, zo vrij en ongedwongen, en met een blik die toch al onverhoeds wordt gekleurd door naderend onheil: 'In een fractie van een seconde zag ze een glimp van Adam als oudere man, het gezicht van de man.

Canon van Nederland - Canon van Nederlan

Van het begin tot het einde. Hoewel het einde wel een wrange bijsmaak heeft. Het eindeDe NTR heeft een tijdje geleden aangegeven dat er geen financiële middelen meer zijn om door te gaan met Sesamstraat. Toch heeft het einde van Sesamstraat bij de meeste acteurs een wrange bijsmaak achtergelaten. Catherine zegt dat er over het doorgaan van Sesamstraat lang moeilijk werd gedaan. Ze. Aan het begin van de herfst veranderen de kleuren van deze boom langzaam van groen naar geel met oranje. Dit kleurrijke beeld is een mooie aanvulling op het interieur van de woonkamer of de slaapkamer Great Deals on Nederland Hotels. Save More With Priceline. Incredible Hotel Deals. Save Big with Exclusive Rates! 24/7 Customer Service De Vlaamse Beweging zette zich in voor het Nederlands, maar ze zat van het begin af aan met een probleem. In 1830 bestond er in het noorden van België geen goed uitgebouwde eenheidstaal die alle maatschappelijke functies op zich kon nemen die ze volgens de Vlaamse Beweging moest vervullen. Er bestond alleen een heel archaïsche schrijftaal die sterk bepaald werd door het dialect van de.

Freegb.nl - Het begin van het interne

Bekijk wanneer de schoolvakanties zijn in uw regio De gemiddelde tempratuur die wij in Nederland hebben in de zomer is 16,4 graden. Dit gemiddelde was in het begin van deze eeuw nog een hele graad minder. Deze grote stijfging van de tempratuur heeft alles te maken met de klimaat veranderingen en de opwarming van de aarde. Regen in de zomer . Toch blijft ons kikkerlandje een regenland. Ondanks de zomer is de kans op regen nog steeds aanwezig. In 1975 bedroeg de totale opgebouwde uitstoot sinds het begin van het industriële tijdperk (rond 1750) zo'n duizend gigaton CO2. In 2010 was dit verdubbeld tot tweeduizend gigaton. In 2019 betreft het al 2200 gigaton. Om de 1,5-gradendoelstelling te halen, mag niet meer dan 570 gigaton CO2 in de toekomst worden uitgestoten. Wanneer geen maatregelen genomen worden, wordt deze hoeveelheid.

Hotels van Oranje - Business Booking InternationalRomeinen in Nederland :: Geschiedenis-van-nederlandOntwikkelingsresultaten voor Humanitaire hulpBouw windmolen op school IJburg verboden | Het ParoolSurrealisme - Wikipedia

Het begin van Kinder. Michele Ferrero was de zoon van een chocolatier. Het was zijn droom om chocolade te maken voor kinderen, maar waar de hele familie van kan meegenieten. Zo ontstond er een heerlijke traktatie met als kern familiewaarden: Kinder Chocolate. Het was de eerste snack in een breed assortiment van Kinder dat een bijzondere rol zou. Op de kaart wegbeheer op de website van RWS staan alle wegen van Nederland. U kunt op deze kaart zien wie welke weg beheert. Ook vindt u er informatie over de hectometrering en contactinformatie van de wegbeheerder. Overzicht rijkswegen. Op de website van Rijkswaterstaat staat een overzicht van alle rijkswegen. Een aantal N-wegen is ook in beheer bij het Rijk. Als het wegnummer niet voorkomt. Het begin van de filosofie. De Griekse stadsstaat bood de ideale omstandigheden voor het ontstaan van de filosofie. Daan Roovers en René Gude, beiden oud-hoofdredacteur van Filosofie Magazine, schetsen de gouden tijd van de filosofie. De mens is vanaf ongeveer 3400 v.Chr. in steden gaan wonen: het begin van de beschaving zoals wij die nu nog. Taalcoaching door vrijwilligers is een krachtig middel voor de 600.000 nieuwkomers die de Nederlandse taal beter willen leren spreken. Of het nu online of live plaatsvindt; taalcoaching maakt écht een verschil. Stichting Het Begint met Taal is expert op het gebied van taalcoaching. We vergroten de bekendheid en effectiviteit van taalcoaching met materiaal, advies en training. Als landelijk. Antwoord. Zowel in het begin van dit jaar als begin dit jaar is correct.. Toelichting. Begin en eind (of einde) kunnen worden gebruikt in bepalingen van tijd die met een voorzetsel beginnen en waarin begin of eind(e) vergezeld gaat van een bepaald lidwoord.Voorbeelden: in het begin van de winter, aan het begin van deze week, aan het eind van de dag, tegen het einde van de negentiende eeuw, aan. Nederland heeft er 1,6 miljoen bomen bij, en dat is nog maar het begin ANP | Luuk van der Lee. Heleen Ekker Ook de elsbes, een 'broertje' van de Nederlandse lijsterbes, is een boom uit.

 • Virtual greeting card australia.
 • Golden Week china 2022.
 • ETH difficulty.
 • Cambrian Biopharma.
 • Frugalismus Erfahrungen.
 • Mac Emoji font.
 • Gemini rapper.
 • ASICS running shorts.
 • Zigaretten Lieferservice Stuttgart.
 • Svenska Gårdar till salu.
 • BM&A recrutement.
 • Copy trading DEGIRO.
 • Murmur synonym.
 • Tesla Grünheide News.
 • Jpm Global Income aktienkurs.
 • Cultural Anthropology questions for an interview.
 • Explain xkcd.
 • 1kg Gold Price euro.
 • Kobold Grün.
 • Adverse selection Personalauswahl.
 • InvestorPlace.
 • EverFX Sevilla FC.
 • Google Play Dienste löschen.
 • The Lincoln Project 60 Minutes youtube.
 • Cardano tokenomics.
 • Silber Spot Future.
 • Lastpass free trial.
 • Matplotlib convert grayscale to RGB.
 • Exchange Börse.
 • 403 Forbidden handy.
 • Attorney at law übersetzung.
 • Hotel Born Palma.
 • Horizon Corporation.
 • Early 2000s Aesthetic Clothes.
 • Dice deutsch '' spanisch.
 • Entwicklung der Tulpe Grundschule.
 • Bitcoin al Yaqeen.
 • Kostnad äldreboende Västerås.
 • Tryckfilter damm.
 • Bitpanda Order abbrechen.
 • RE Capital Management.